rose garden

Chinees Specialiteiten Restaurant

over ons menukaart nieuws openingstijden contact
canton
 

Cantonese Keuken:

 
 

De Zuiderlijke Cantonese keuken bevat karakteristieke zoetzure accenten. 

De meeste gerechten worden er 'al roerend gebakken', waardoor smaak en sappigheid van vlees en groenten bewaard blijven. 
Deze keuken is origineel en gevarieerd. Het mengen van natuurlijke geuren en smaken, onder andere sojasaus, verse gemberwortel, wijn en kippenbouillon is kenmerkend voor deze keuken. 


Door middel van roerbakken bereid je de heerlijkste gerechten met geroosterd vlees, kip en kreeft. Andere gerechten zijn gestoomde varkensvlees- en visgerechten, gebakken rijst, zwaluwnestsoep, haaienvinnensoep en gerechten met eieren.
De Cantonese keuken is subtiel en gebruikt weinig vet.

De andere kenmerkend eigenschap van Cantonese keuken is de "Dim Sum gerechten". Dim Sum is in het Chinees kleine gerechtjes ofwel voor de Spanjarden de Tapas geheten. Deze lekkernijen worden vooral gebruikt bij het "High Tea" momenten en dat is voor de Cantonezen tussen de middag van 12:00 tot 15:00 uur.

Dim Sum bestaat uit gevarieerde kleine gerechten van zowel gestoomde pasteitjes tot gefrituurde mini loempia's etc. Het is zeker de moeite waard om eens te proberen!

Peking keukenCantonese keukenSze Chuan keukenShanghai keuken;
  dimsum  

Adres: Herenhof 152 (winkelcentrum Herenhof) 2402 DP Alphen aan den Rijn Tel. 0172 - 440 285 E-mail: info@rosegarden.eu